• 091 565 0948

Završetak Projekta prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom „#IsključiNasilje 2“

Završetak Projekta prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom „#IsključiNasilje 2“

S 28. veljačom 2021. godine, Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ iz Karlovca, završila je s provedbom Projekta prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom „#IsključiNasilje 2“. Projekt „#IsključiNasilje 2“ financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u vrijednosti od 70.000,00 kuna, a provodio se u partnerstvima s Osnovnim školama Draganić, Dubovac, Banija i Turanj. Projekt je započeo s 1. lipnjem 2020 godine.

Postignuti i primarni cilj Projekta je osvještavanje djece, odgojno – obrazovnih djelatnika i roditelja o problematici sve više prisutnog elektroničkog nasilja nad i među djecom, te osposobljavanje volontera za rad s djecom u tom području. Kroz Projekt su provedena sveukupno tri ciklusa edukativnih radionica za djecu koji su obuhvaćali pojam, uočavanje i prepoznavanje problematike tkz. „Cyberbullyinga“, odnosno elektroničkog nasilja. Također, proveden je i ciklus od četiri edukativne radionice namijenjen za odgojno – obrazovne djelatnike i roditelje na temu sigurnosti djece na internetu. Uz primarne aktivnosti održavanja radionica, provedena je i javna kampanja na istoimene teme.

Projekt „#IsključiNasilje 2“ nastavak je istoimenog, uspješno provedenog projekta iz 2019. godine, ima univerzalne vrijednosti, te se kao primjer dobre prakse može primijeniti u svim područjima u kojima su dijagnosticirani slični problemi, odnosno različiti oblici nasilja nad i među djecom.

Iako je provedba projektnih aktivnosti bila i više nego izazovna i zahtjevna, obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom COVIDA – 19, većina aktivnosti se uz manje izmjene i prilagodbe, ali i uz preporuke Stožera civilne zaštite RH, pravovremeno organizirala i provela.

„Ukoliko nam uvjeti dopuste, obzirom na trenutnu situaciju koja je pogodila, vjerujemo, sve organizacije civilnog društva na području RH, Projekt „#IsključiNasilje“ planiramo prijaviti i ove godine, što bi nam bila treća godina zaredom kako bismo ga provodili. Zahvaljujemo svim dionicima Projekta na suradnji i doprinosu, te se iskreno nadamo kako ćemo i u 2021. godini nastaviti zajedničku suradnju na Projektima poput ovog.“ – Petra Šegulić, projektna administratorica i djelatnica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!