• 091 565 0948

Održan zabavno – humanitarno – edukativni kviz općeg znanja “KvizKa Vol. 3”

Održan zabavno – humanitarno – edukativni kviz općeg znanja “KvizKa Vol. 3”

Udruga “Turbina promjena” 27. studenog 2021. godine, treću godinu zaredom, tradicionalno je organizirala i provela natjecanje, odnosno jedan zabavno – humanitarno – edukativni kviz općeg znanja “KvizKa Vol. 3”, a u okviru istoimenog projekta. Projekt je financiran sredstvima u okviru Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz Proračuna Grada Karlovca za 2021. – Upravni odjel za društvene djelatnosti.

Ciljevi projekta su promoviranje neformalnog učenja kroz projektne aktivnosti i kvalitetno korištenje slobodnog vremena kroz neformalno učenje u sklopu kvizaškog natjecanja mladih i građana, osnaživanje za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici (posebno populacija mladih i građana), osnaživanje suradnje između Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i Udruge za zaštitu i dobrobit životinja “Najbolji prijatelj” te promoviranje važnosti volonterstva i humanitarnog rada za razvoj lokalne zajednice.

Za sudjelovanje u kvizu bila je potrebna kotizacija u obliku hrane za pse koja je naposljetku donirana Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja “Najbolji prijatelj” iz Karlovca. Sakupljeno je i donirano preko 20 kilograma razne hrane za pse.

Kviz se sastojao od mnoštva raznolikih pitanja iz opće kulture. Nenad Rataić, Sanja Rataić i Miroslav Podvorac odnijeli su pobjedu za samo jedan bod više od protivničke ekipe Bogdana Bošnjaka, Maje Bošnjak, Mladena Bošnjaka i Domagoja Ladike, koji su zauzeli drugo mjesto. Treće mjesto zauzela je ekipa Maje Sokač, Ivane Barić Kobašlić, Tina Vučkovića i Mateja Kobašlića.

Ekipe prvih triju mjesta osvojile su vrijedne nagrade u obliku poklon bonova, pehara i zahvalnica. Također, i ove godine, svi sudionici kviza izrazili su želju za ponovnom provedbom ovakvih predblagdanskih humanitarno – zabavno – edukativnih aktivnosti, čime je Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ dobila dodatnu motivaciju za prijavom istih na Javni natječaj za financiranje projekata udruga iz Proračuna Grada Karlovca za 2022. godinu i organizacijom kviza ovog tipa u sljedećoj godini.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!