• 091 565 0948

Edukativne radionice s karlovačkim osnovnoškolcima i srednjoškolcima u okviru Projekta “Info EU”

Edukativne radionice s karlovačkim osnovnoškolcima i srednjoškolcima u okviru Projekta “Info EU”

Udruga “Turbina promjena” provela je ciklus edukativnih radionica na temu „Europska unija, njene institucije i predsjedanje RH Vijećem EU“ s učenicima Osnovne škole Banija i Gimnazije iz Karlovca.

Radionice su provedene u okviru Projekta edukacije o prednostima Europske unije „Info EU“ koji financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a u okviru Natječaja za prijavu projekata iz područja Informiranja o EU i sudjelovanja građana u „Konferenciji o budućnosti Europe“. Projekt se provodi od 1. rujna do 31. prosinca 2021. godine.

Ciljevi projekta su osvještavanje, edukacija i informiranje djece i mladih o Europskoj uniji, institucijama Europske unije, članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji, i predsjedanju RH Vijećem EU kroz edukativne radionice, edukacija i informiranje građana o „Konferenciji o budućnosti Europe“ kroz javne tribine i edukacija i informiranje šire javnosti o prednostima EU te značenju i pojmu „Konferencije o budućnosti Europe“, a kroz javnu kampanju.

Radionice je provela dugogodišnja stručna suradnica Udruge, Branimira Penić, uz pomoć volontera Mislava Šipeka.

Učenici su na radionicama imali prilike naučiti nabrojati države članice, postaviti vremenski tijek proširenja EU, objasniti temeljne vrednote EU, nabrojati i razlikovati institucije EU, osvijestiti europski identitet, pomno razmisliti o ulozi Republike Hrvatske u EU te objasniti temeljne vrednote EU.

Kroz mjesec prosinac očekuju nas javne tribine za građane grada Karlovca i javna kampanja, a na temu “Konferencije o budućnosti Europe”.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!