• 091 565 0948

Završen treći ciklus radionica po projektu EdUciraj se

Završen treći ciklus radionica po projektu EdUciraj se

Danas je održana posljednja od četiri radionice trećeg ciklusa radionica po projektu punog naziva – EdUciraj se! – projekt edukacije djece i mladih o prednostima Europske unije.

Ovaj smo ciklus proveli u potpunosti online uz podršku sjajnih nastavnica i stručnih suradnica 4 osnovne škole uključenih u projekt – bez kojih bismo teško organizirali ove radionice. Video materijale možete pronaći ovdje. Tako su učenici sedmih razreda osnovnih škola grada Karlovca i to OŠ Banija, OŠ Grabrik, OŠ Dragojle Jarnević i OŠ Dubovac, u trećem ciklusu radionica pod nazivom „Mladi i EU – mogućnosti za mlade“ imali priliku saznati koje sve mogućnosti mladima EU pruža. Dotakli smo se najvećeg programa EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport – Erasmus + programa, Europskih snaga solidarnosti, Discover EU, Eurodeska, Portala za mlade i  lokalnih mogućnosti koje EU pruža mladima.

U ovoj su radionici osmišljavali svoje Discover EU rute te su za zadatak imali osmisliti članak za Europski portal za mlade (koji s eobvezno piše nakon Discover EU iskustva). U ovom je zadatku mašta zbilja proradila i čitajući radove imali smo osjećaj da smo svi zajedno zbilja i proputovali sve te rute.

Radionicu smo završili EU dijalogom s mladima i kako on točno uključuje mlade u donošenej odluke te smo predstavili EU ciljeve za mlade. Učenici su trebali odlučiti koji EU cilj za mlade im je najvažniji i moramo reći da su sudeći prema odgovorima, mladima svi EU ciljevi za mlade bitni.

Učenici škola sudionica u projektu ovom su radionicom završili sve cikluse. Nadamo se da im je bilo inspirativno i korisni i da ih je osnažilo da se aktivnije uključe u programe i procese koje im EU nudi. Preostaje nam još javna tribina na kojoj ćemo predstaviti stvarna iskustva sudionika različitih projekata i programa. Javna tribina bit će modificirana – u obliku informativnog videa.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!