• 091 565 0948

Gospodarska djelatnost

„Imate ideju za svoj posao? Čuli ste za financiranje od strane fondova Europske unije, no ne znate kako povući sredstva ni na koji se natječaj prijaviti? Možda ste pronašli natječaj koji Vas zanima, ali ne znate kako napisati projektni prijedlog? Došli ste na pravo mjesto! Obratite nam se s povjerenjem i iskoristite pogodnosti koje Vam članstvo u EU pruža!“

Ukratko o Udruzi:

Udruga za lokalni razvoj “Turbina promjena” osnovana je 20. veljače 2012. godine te od tada neprestano radi na ostvarenju svojih glavnih ciljeva, a to su:

 1. Poticanje aktivnog građanstva i promicanje civilnog društva,
 2. demokratizacija društva, zaštita ljudskih prava i ostvarivanje međunarodne suradnje,
 3. razvoj i promicanje odgoje, obrazovanja i cjeloživotnog učenja,
 4. promicanje i razvoj energetske učinkovitosti, zaštite okoliša i održivog razvoja, te
 5. integracija ranjivih skupina u život lokalne zajednice i pružanje socijalnih usluga.

Nakon nekoliko godina provođenja projekata financiranih od različitih donatora – od jedinica lokalne samouprave te raznih ministarstava, pa do privatnih donatora, Udruga je postala prepoznatljiva u lokalnoj zajednici kao pokretač promjena. Godine iskustva pisanja i provedbe projekata rezultirale su pokretanjem gospodarske djelatnosti Udruge.

Od 1. siječnja 2018. godine Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ registrirana je sukladno Statutu Udruge za obavljanje sljedeće gospodarske djelatnosti:

 1. Pružanje usluga pisanja projektnih prijedloga, izrada planova, strategija i sličnih dokumenata;
 2. Pružanje konzultantskih i savjetodavnih usluga sukladno ciljevima i područjima djelovanja Udruge;
 3. Pružanje usluga prijenosa znanja kroz održavanje edukativnih radionica i kampanja;
 4. Organizacija koncerata, manifestacija i festivala;
 5. Prodaja suvenira.

PORTFOLIO rada Udruge:

Neki od prepoznatljivih projekata koje je Udruga provela su:

 1. Projekt „Jedan, dva, tri – uključi se i ti – projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge vlade RH. Glavni cilj projekta bio je osnaživanje lokalne zajednice u razvoju civilnog društva i volonterstva na području posebne državne skrbi.
 2. Projekt Solarno stablo – Projekt financiran od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i sufinanciran sredstvima Grada Karlovca. Solarno stablo, postavljeno kao kruna projekta, bilo je prva instalacija te vrste u RH.
 3. Projekti Nismo samiPrilika za nas, i Zajedno kroz dan. istaknuli su važnost uloge koju organizacije civilnog društva imaju pri pružanja socijalnih usluga osobama treće životne dobi, a projekti poput I djeca to mogu  te „Naša prava“ važnost edukacije djece po pitanjima njihovih prava te važnosti njihova uključivanja u donošenje odluka – kako na razini obitelji, tako na razini lokalnih zajednica u kojima žive.

Kao najvažniju gospodarsku djelatnost ističemo upravo pružanje usluga pisanja projektnih prijedloga, kao i usluge tehničke pomoći upravljanja projektima i administracije istih, te pružanje usluga prijenosa znanja kroz održavanje edukativnih radionica. Neki od projekata koje rado ističemo su:

 1.  “Energetska obnova višestambene zgrade na adresi Izidora Kršnjavog 6, 6A, 6B, Karlovac”,  te “Energetska obnova višestambene zgrade na adresi Izidora Kršnjavog 8, 8A i 8B, Karlovac”, sklopljeni s Braniteljskom zadrugom “Nada”.
 2.  “Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Slunj na adresi Ulica kralja Zvonimira 9, Slunj” i održavanje radionica za djecu na temu zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.
 3.  Radionice za odgajatelje na temu “Dječja prava i obaveze” u Dječjem vrtiću Duga Resa.
 4.  “Energetska obnova zgrade Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ na adresi Ljudevita Šestića 1 u Karlovcu”.
 5.  “Energetska obnova zgrade PŠ Tušilović u Karlovcu na adresi Tušilović 58 u Karlovcu”.
 6. Provedba izobraznih aktivnosti za djecu u okviru “Projekta izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom upravljanju otpadom “Pametno odloži, #Bolji Karlovac složi”.

Kontaktirajte nas i mi ćemo Vam pomoći realizirati Vašu ideju!

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“

Rakovac 13, 47 000 Karlovac

+385 91 565 09 48

Adresa e-pošte:


error: Content is protected !!