• 091 565 0948

Održane edukativne radionice „Kućni ljubimci“ u okviru Projekta „Daj šapu!“

Održane edukativne radionice „Kućni ljubimci“ u okviru Projekta „Daj šapu!“

Svjetski dan zaštite životinja obilježava se svake godine 4. listopada. Taj datum je u cijelom svijetu priznat kao dan kada se podiže svijest o važnim pitanjima i problemima koji se tiču životinja, a ljudi se podsjećaju koliko je važan njegov odnos prema njima.

O važnosti životinja i samoj brizi o njima učimo od malena, upravo iz tog razloga „Turbina promjena“ provela je dvije edukativna radionice u Dječjem vrtiću Četiri rijeke na Rakovcu i Turnju s najstarijom vrtićkom grupom. U okviru tog projekta održane su dvije edukativne radionice na temu „Kućni ljubimci“ gdje smo djecu vrtićke dobi educirali o pravilnoj brizi o kućnim ljubimcima te o udomljavanju ljubimaca.

Sedmu godinu zaredom Udruga provodi Projekt osvještavanja građana o važnosti udomljavanja napuštenih životinja i odgovorne skrbi za životinje – „Daj šapu!“.

Cilj radionica je na zabavan i djeci primjeren način kroz slagalice, video materijale i razgovor educirati djecu o važnosti udomljavanja životinja, o načinima kvalitetne brige za ljubimce te uopće o tome tko su kućni ljubimici.

Velik broj djece i mladih u nekom trenu izrazi želju za kućnim ljubimcem. Međutim, prilikom razmatranja odluke o nabavci kućnog ljubimca potrebno je uzeti u obzir brojne faktore kao što su mogućnosti, uvjeti, navike i obaveze upravo to je bio dodatni cilj ovih edukativnih radionica, osvjestiti i educirati djecu o važnosti i načinima pružanja adekvatne skrbi svom ljubimcu koji je postao dio obitelji.

Hvala djelatnicima Dječjeg vrtića Četiri rijeke na gostoprimstvu. Veselimo se budućnim suradnjama.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!