• 091 565 0948

Podijelili smo 100 paketa pomoći starijim i nemoćnim osobama na području grada Karlovca i okolice

Podijelili smo 100 paketa pomoći starijim i nemoćnim osobama na području grada Karlovca i okolice

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ je kroz protekla dva mjeseca provela i završila aktivnosti kroz Projekt pružanja socijalnih usluga u svrhu socijalne uključenosti starijih, nemoćnih i siromašnih osoba „Naše vrijeme“, a koji je financiran sredstvima iz proračuna Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt je započeo s 1. rujnom 2020. godine te je završio 31. listopada 2020. U tom periodu, Udruga „Turbina promjena“ osigurala je i podijelila 100 paketa pomoći u obliku osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština u vrijednosti od 11.000,00 kuna. Paketi pomoći podijelili su se ciljanoj skupini Projekta, odnosno starijim i nemoćnim osobama slabijeg imovinskog stanja, a koji prebivaju na području grada Karlovac i okolice. Podjela paketa pomoći realizirana je kroz prethodni mjesec, mjesec listopad, kako bi se simbolično obilježili Međunarodni dan starijih osoba i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Obzirom na ovogodišnju situaciju s COVIDOM – 19, većina prvobitnih projektnih aktivnosti su se morale promijeniti i maksimalno prilagoditi preporukama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, pa su tako aktivnosti u obliku osobne kućne posjete i podjele paketa pomoći korisnicima odgođene. Nakon nabave potrepština, Udruga je uspostavila kontakt i suradnju s nekim od gradskih četvrti, mjesnim odborima i Crvenim križem grada Karlovca, koji su objeručke prihvatili poziv na suradnju u ovoj hvalevrijednoj inicijativi, te pomogli u odabiru potencijalnih korisnika i samoj podjeli paketa pomoći. Zajedničkim radom i uspješnom suradnjom, cjelokupna organizacija oko dostave i podjele paketa pomoći našim korisnicima, protekla je u najboljem mogućem redu, obzirom na sve prepreke uzrokovane trenutnom situacijom s COVIDOM – 19, a sve kako bi korisnici, trenutno i jedna od rizičnijih skupina pogođena pandemijom, bili što manje izloženi vanjskim kontaktima.

– „Ovim putem Udruga „Turbina promjena“ zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u Projektu „Naše vrijeme“ i svojim angažmanom poklonili vrijeme i dobru volju kako bi se svi paketi pomoći dostavili i podijelili na vrijeme; GČ Grabrik, GČ Rakovac, GČ Banija, GČ Drežnik – Hrnetić, MO Rečica, MO Ladvenjak – Selišće, MO Gornje Mekušje i Crveni Križ Karlovac. Također, zahvaljujemo i Supermarketu KTC – Karlovac, u čijoj prodavaonici smo kupili potrebne potrepštine, a koji su nam izašli ususret i donirali 100 vrećica, te dostavili kupljene potrepštine na adresu Udruge. Nadamo se da smo bar malo pomogli svojim korisnicima sadržajem paketa pomoći, pogotovo u ovo neizvjesno vrijeme, u kojem svi prolazimo kroz negativne posljedice trenutne pandemije. Nadamo se da ćemo ovaj Projekt moći realizirati i druge godine u ovo vrijeme, ali u boljim i pogodnijim uvjetima. Budimo odgovorni, pazimo na sebe i druge, pogotovo na one kojima je najpotrebnija naša pomoć i briga. – Petra Šegulić, autorica Projekta i djelatnica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!