• 091 565 0948

Posljednja tri mjeseca predavanja i radionica o prevenciji elektroničkog nasilja nad i među mladima u okviru Projekta “#IsključiNasilje 3”

Posljednja tri mjeseca predavanja i radionica o prevenciji elektroničkog nasilja nad i među mladima u okviru Projekta “#IsključiNasilje 3”

Nakon što smo prigodno obilježili Dan sigurnijeg Interneta i Dan ružičastih majica u veljači, kroz ožujak, travanj i svibanj proveli smo šest radionica i tri predavanja na temu prevencije elektroničkog nasilja nad i među mladima u tri srednje karlovačke škole koje su nam ujedno i partneri na Projektu.

Naime, proveli smo tri radionice na temu “Kako spriječiti Cyberbullying?” te tri radionice na temu “Kako ispravno reagirati u različitim situacijama kod pojave Cyberbullyinga?”. Navedene radionice provedene su pod vodstvom vanjske stručne suradnice Judite Kralj, mag. paed., a koja će nam kroz nadolazeće ljetne mjesece pripremiti i napisati e-priručnik na temu prevencije elektroničkog nasilja nad i među mladima. E- priručnik će na jesen biti dostupan svim dionicima Projekta, ali i široj javnosti i to na društvenim mrežama i službenoj web stranici Udruge “Turbina promjena” i srednjih škola partnera; ETŠ Karlovac, Gimnazija Karlovac i MIOŠ Karlovac.

Osim provedbe edukativnih radionica, učenici su imali prilike sudjelovati i na stručnim predavanjima policijske službenice za nadzor, planiranje – prevenciju PU karlovačke, Anite Gračan, a na temu Sigurnosti na Internetu.

U svim navedenim radionicama i predavanjima sudjelovalo je sveukupno 57 učenika.

Nakon ljetne stanke i zasluženih školskih praznika, na jesen nastavljamo s aktivnostima u obliku stučnih interaktivnih radionica za roditelje i odgojno – obrazovne djelatnike škola partnera na temu “Sigurnost djece i mladih na Internetu”.

Ovim putem zahvaljujemo svim partnerima, suradnicima i učenicima na angažiranosti i aktivnom sudjelovanju u svim aktivnostima u prvih pet mjeseci Projekta te im želimo uspješan završetak ove školske godine uz ugodne i zabavne ljetne praznike.

Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!