• 091 565 0948

Održane radionice u okviru projekta „Mladi za mlade 2“

Održane radionice u okviru projekta „Mladi za mlade 2“

„Turbina promjena“ s početkom nove 2023. godine započela je s provedbom drugog po redu Projekta usmjerenog aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade 2.“

Kroz različite cikluse aktivnosti u trajanju provedbe projekta u razdoblju od 12 mjeseci mladima iz općine Draganić nudi se kvalitetan i edukativan sadržaj. U okviru projekta nastavilo se i s provođenjem radionica kroz travanj i svibanj. Mjesec travanj bio je posvećen društvenim igrama. Svi zaljubljenici u društvene igre kroz dvije radionice koje je vodio Mislava Šipeka član Udruge DroNe iz Karlovca saznali su više o društvenim igrama te zaigrali neke od igara. Mislav je sudionicama i sudionicima iz Draganića pobliže objasnio načine stvaranja društvenih igara, povijesne koncepte nastajanja i načine kako da sami pokušaju osmisliti vlastitu društvenu igru. Radionice su bile interaktivne i edukativne uz dozu zabave i igranje društvenih igara.

Tijekom mjeseca svibnja, također su održane dvije radionice na temu neformalnog obrazovanja pod nazivom „Metode neformalnog obrazovanja“ i „Kako osmisliti i provesti radionicu?“ Radionice je vodila Valentina Gambiroža Staković, magistra pedagogije i francuskog jezika s dugogodišnjim iskustvom rada s mladima, članica Udruge DroNe. Mladima iz Draganića kroz dvije radionice predstavila je koncepte neformalnog obrazovanja, tko se može uključiti, na koje načine mogu osmisliti radionicu te na kraju provesti istu.

Projekt „Mladi za mlade 2“ temelji se na organizaciji ukupno 16 aktivnosti za mladih osoba u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima, a u skladu s potrebama, interesima korisnika. Radionice nastavljaju dalje, kroz naredne mjesece očekuju nas nove radionice i aktivnosti.

Kroz mjesec lipanj očekuju nas radionice na temu životopisa i prijave na posao, pozivamo sve mlade iz Draganića da nam se pridruže!Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!