• 091 565 0948

Održana edukativna radionica o sigurnosti na internetu s učenicima OŠ D. Jarnević

Održana edukativna radionica o sigurnosti na internetu s učenicima OŠ D. Jarnević

Udruga “Turbina promjena” održala je edukativnu radionicu na temu sigurnosti na internetu s učenicima četvrtog razreda OŠ Dragojle Jarnević iz Karlovca.

Važnost o podizanju svijesti o sigurnosti na internetu nužna je svima, a osobito djeci koja su najugroženija skupina. Online svijet svakodnevnica je za gotovo svu djecu i to od vrlo rane dobi. Osim benefita koje im taj svijet pruža, potrebno ih je kontinuirano podsjećati na moguće opasnosti s kojima se mogu susresti.

Stoga je “Turbina promjena” pripremila kratki video i kviz za djecu u kojem mogu saznati neke od opasnosti koje vrebaju upotrebom društvenih mreža te načine kako ih spriječiti. Djeci je naglašeno da svoje profile na društvenim mrežama učine privatnim putem postavka privatnosti, da ne prihvaćaju nepoznate ljude kao prijatelje na društvenim mrežama, ne dijele osobne podatke poput adrese na svom profilu te da ne dijele tuđe fotografije bez dopuštenja. Osim navedenog spomenuli smo i važnost stvaranja jake lozinke i pristojne komunikacije u virtualnom svijetu.

Učenici su uživali u videu uz aktivno rješavanje kviza te im ovim putem zahvaljujemo na suradnji, a osobito nastavnicama Ani Marečić i Marijani Šestani.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!