• 091 565 0948

Međunarodni dan volontera – Svaki dan je nova prilika za dobro djelo!

Međunarodni dan volontera – Svaki dan je nova prilika za dobro djelo!

Međunarodni dan volontera obilježava se svake godine 5. prosinca, a najvažnija nagrada volontera je upravo osmijeh drugih nastao kao rezultat dobrih djela i kao rezultat ljudskosti i nesebičnog pomaganja onih koji ništa ne očekuju zauzvrat.

Posljednjih godina razvijaju se novi pristupi organiziranom volontiranju kroz organizacije civilnog društva i ustanove zdravstvene i socijalne skrbi, a važnost volonterskog angažmana pokazuje se u brojnim kriznim situacijama s kojima se Hrvatska suočila u posljednje vrijeme, poput potresa, pandemije, poplava i izbjegličke krize.

U Hrvatskoj je volontiranje regulirano Zakonom o volonterstvu, a u cilju promidžbe i razvoja volonterstva Vlada RH osnovala je i Nacionalni odbor za razvoj volonterstva. Svake godine u Hrvatskoj se dodjeljuju državne nagrade za volontiranje koje su najviše priznanje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.

Dragi naši volonteri hvala vam što bezuvjetno doprinosite razvoju našeg društva i svijeta nabolje! Hvala vam što ste grupa ljudi koja svojim angažmanom sudjeluje u društvu i samim time daje dobar primjer drugima, a posebno želimo zahvaliti i istaknuti upravo volontere naše Udruge „Turbina promjena“.



Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!