• 091 565 0948

Financijski odobren još jedan projekt Udruge “Turbina promjena”

Financijski odobren još jedan projekt Udruge “Turbina promjena”

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku financijski je odobrilo Projekt pružanja socijalnih usluga u svrhu socijalne uključenosti starijih, nemoćnih i siromašnih osoba „Naše vrijeme“, prijavljen u ožujku 2020. godine, a u okviru Natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu. Autorica projekta je djelatnica Udruge Petra Šegulić. Ovo je peti projekt Udruge “Turbina promjena” u 2020. godini.

Projektu pružanja socijalnih usluga u svrhu socijalne uključenosti starijih i nemoćnih osoba „Naše vrijeme“ temeljna je svrha osnaživanje kapaciteta Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ za pružanje socijalnih usluga starijim i nemoćnim, te siromašnim osobama na području Karlovačke županije, s naglaskom na ruralni dio grada. Putem provedbe svih projektnih aktivnosti, tri volontera bit će educirana za pružanje socijalnih usluga, što će doprinijeti jačanju civilnog društva za neposredan rad sa ciljanom skupinom i njihovom uključivanju u život lokalne zajednice. Prijašnje selektirana i uključena tri volontera te voditelj projekta, a koji će biti uključeni u provedbu svih projektnih aktivnosti, izradit će i provest plan obilaska korisnika, odnosno ciljane skupine projekta te time minimalno dva puta tjedno kroz jedan mjesec provedbe dostaviti pakete osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština.

Kroz jedan mjesec od ukupno dva mjeseca provedbe projekta, predviđena je kupnja i dostava 100 paketa potrepština, u 100 različitih kućanstava u ruralnim dijelovima grada Karlovca. Podjela paketa planirana je kroz mjesec listopad, kako bi se simbolično obilježio Međunarodni dan starijih osoba, a koji se službeno obilježava 1. listopada svake godine.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!