15409602 10209389984041223 84291609 o

Od 07. do 09.12.2016. sudjelovali smo na konferenciji vezanoj uz Participativno budžetiranje.


Na konferenciji su prisutnima hrvatska i europska iskustva sa participativnim budžetiranjem predstavili predstavnici civilnog društva, lokalnih vlasti i administracije te renomirani stručnjaci, poput Nelsona Diasa, urednika najvažnije i najutjecajnije knjige o participativnom budžetiranju posljednjih godina - "Hope for Democracy: 25 Years of Participatory Budgeting Worldwide".
G. Dias je predstavio i prvo participativno budžetiranje na nacionalnoj razini u povijesti, koje je ove godine pokrenuo Portugal!
Na konferenciji su sudjelovali i stručnjaci iz Estonije, gospodin Simmo Kikkas koji je predstavio Participativno budžetiranje u Kuressareu, i gospođa Jelizaveta Krenjova (E-Governance Academy) koja je predstavila e-Demokraciju na lokalnoj razini: najbolje prakse, trendovi i metode.
Predstavljanje Participativno budžetiranje u Hrvatskoj bilo je prikazano na primjerima dobre prakse grada Karlovca, Pule i Malog Lošinja.
Na konferenciji su sudjelovale Branimira Penić i Petra Šegulić.

 

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top