13313651 10209421418431667 2129149479 o

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u prostorijama Osnovne škole „Kardinal Alojzije Stepinac“  Krašić održala je u srijedu 1. lipnja 2016. u 13:15 sati edukativnu radionicu za učenike šestih razreda na temu: „Misli zeleno, radi zeleno“.

Edukativna radionica je održana u sklopu obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja koji se održava od 30. svibnja 2016. do 5. lipnja 2016.

Europski tjedan održivog razvoja se obilježava diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji Europski tjedan održivog razvoja posvećen je Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Također, edukativna radionica: „Misli zeleno, radi zeleno“ predstavlja dodatnu vrijednost projekta „Zeleni val“. Partneri na projektu su: Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i Općina Plaški, a financiran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Gosti – predavači ovoga puta su bili zaposlenici Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“  Branimira Penić, mag.paed. i Emanuel Cipurić, mag.oec.

Cilj edukativne radionice bio je upoznati učenike s pojmom održivog razvoja i njegovog značaja za razvoj društva u cijelosti, te s načinima na koji pojedinac i lokalna zajednica mogu pridonijeti postizanju Globalnih ciljeva održivog razvoja. Posebno smo se osvrnuli na globalni cilj broj 11: „Održivi gradovi i održive zajednice“ u sklopu kojeg smo učenicima predstavili temu „Odvojeno prikupljanje otpada“, te su učenici izradili vlastiti eko – otok koji će koristiti u prostorijama škole.

 

HRK

ESDW

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top