50767775 1447837082012836 667549694322278400 n

Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" danas je održala konferenciju za novinare u sklopu predstavljanja Projekta prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom "#IsključiNasilje".

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u partnerstvu s Gradom Karlovcem, Osnovnim školama Banija, Grabrik, Mahično i Draganić organizira provedbu projekta pod nazivom Projekt prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom „#IsključiNasilje“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti od 90.000.00 kuna. Projektne aktivnosti provodit će se na području grada Karlovca i okolnih mjesta te Općine Draganić.

Banneri Udruge i projekta IsključiNasilje

Cilj provedbe projekta je osvještavanje djece o elektroničkom nasilju u cilju prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom te osnaživanje istih za poduzimanje preventivnih aktivnosti, čime se olakšava stvaranje tolerantne, nenasilne i sigurne zajednice, potičući kulturu međusobnog poštovanja, povjerenja, tolerancije i uvažavanja.

51014113 789040521444754 2996170401165344768 n

U sklopu projekta održat će se pet ciklusa edukativnih radionica u osnovnim školama partnerima, pod nazivima „Što je Cyberbullying ?“, „Kako prepoznati Cyberbullying ?“, „Kako spriječiti Cyberbullying ?“, „Sigurnost djece na Internetu“ (radionica predviđena za roditelje i djelatnike škola partnera) i „Obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta“ koje će provoditi naši stručni suradnici. Prvi ciklus radionica predviđen je s početkom veljače.

Projekt ima socijalno - ekonomski utjecaj na građane kroz širenje savjesti o problematici elektroničkog nasilja nad i među djecom, te će se kroz prezentaciju aktivnosti na projektu šira javnost dodatno informirati o problematici elektroničkog nasilja i na taj način senzibilizirati za taj problem te potaknuti na aktivniji rad svih sudionika u društvu na smanjenju elektroničkog nasilja nad i među djecom. Također je predviđeno pisanje priručnika na temu elektroničkog nasilja nad i među djecom, koje će do kraja tekuće godine biti dostupno svim zainteresiranim građanima u e - obliku na službenim web stranicama Udruge.

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top