rsz 23023385 10212384716466991 1740121761 o

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ 30. listopada 2017. godine, održala je završnu konferenciju za novinare po Projektu podizanja kvalitete života starijih osoba „Prilika za nas“. Projekt „Prilika za nas“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se proveo u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Karlovac. Ukupna vrijednost projekta bila je 120 000, 00 kuna i provodio se na području Gornje Trebinje i Popović Brda u razdoblju od 1. studenog 2016. do 31. listopada 2017.


Ciljevi zacrtani projektom bili su osvještavanje građana o važnosti podizanja kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu kroz unapređenje sustava pružanja socijalnih usluga za starije osobe, podizanje kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu kroz unapređenje sustava pružanja socijalnih usluga za starije osobe i osnaživanje volontera za rad sa starijim osobama s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu kroz unapređenje sustava pružanja socijalnih usluga za starije osobe.
Glavne aktivnosti projekta bile su izrada baze podataka o korisnicima, uključivanje i educiranje volontera, izrada plana obilaska i pružanja pomoći starih i nemoćnih, obilazak i pružanje potrebne pomoći starim i nemoćnim, edukacija za članove mjesnog odbora, izrada i tisak informativnog letka o pravima i uslugama u sustavu socijalne skrbi za starije i nemoćne, te ciklus radionica tradicionalnih vještina.
Rezultati projekta: u projektu je sudjelovalo 40 korisnika, 7 volontera koji su ostvarili 760 volonterskih sati, izrađena je Facebook stranica projekta, održano je 16 radionica tradicionalnih vještina za starije osobe, te je održana edukacija za volontere kako raditi sa starijim i nemoćnim koju je proveo Centar za socijalnu skrb Karlovac.
Projektom podizanja kvalitete života starijih osoba „Prilika za nas“ nastojalo se informirati javnost o samom projektu i o problematici starijeg i nemoćnog stanovništva, unaprijediti sustav pružanja socijalnih usluga za starije i nemoćne, te se želi poboljšati kvaliteta života starijih i nemoćnih.

vlcsnap 2017 10 30 13h55m02s351 750x430

 

KAportal

Trend

Karlovački

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top