Naziv aktivnosti:
Datumi aktivnosti:
Mjesto:

„Work for Inclusion!: YIA as a tool for youth employment“
 04.06. – 09.06.2013.
Ceuta, Španjolska

ceuta

Na seminaru su sudjelovali predstavnici nevladinih organizacija iz Velike Britanije, Estonije, Finske, Francuske, Slovačke, Poljske, Slovenije i Španjolske i Hrvatske.

Seminar i treninzi održavali su se u edukacijsko centru u Ceuti, Španjolska, a seminar financiran je sredstvima programa Mladi na djelu za organizacije i projekte u Europskoj volonterskoj službi - Akcija 2.

Osnovna koncepcija seminara je bila učenje i aktivni primjeri koncepta i filozofije Europske volonterske službe (EVS) i programa Mladi na djelu. Bilo je izuzetno dobro vidjeti iz prve ruke mogućnosti projekta, načine pisanja projektnih prijedloga, dobre i loše primjere iz stvarnog života volontera.
Prvoga dana imali smo popodnevno upoznavanje svih sudionika seminara uz zabavne edukativne igre tzv. energizer igre, gdje smo se svi upoznali i ukratko prezentirali naše organizacije. Nakon toga započeli smo i sa službenim dijelom te upoznavanje sa Youthpassom kao alatom za priznavanje neformalnog učenja na europskoj razini.

Kroz edukativne radionice i interaktivno druženje svih nas sudionika seminara stvarali smo alate koji mogu pomoći volonterima ali i organizacijama u olakšavanju svih procesa volonterskog posla od samog izbora volontera. Tako smo kroz razne radionice došli do veoma dobrih alata koji će biti i dostupni drugim organizacijama, a ne samo našima koji smo sudjelovali na seminaru, a što je i bio glavni cilj ove edukacije.

Nadalje u Ceuti nam je predstavljen i njihov volonterski program, te smo imali priliku i razgovarati sa dvjema volonterkama o njihovim osobnim iskustvima i doživljajima volonterskog rada, što je bilo uistinu jedno dobro i neprocjenjivo iskustvo.

Osobno sam stekao  mnoga poznanstva i ostvario prijateljstva, te nadam se i pronašao partnere za daljnji rad na projektima u okviru programa Mladi na djelu, ali i drugih programa EU. Već smo evo otvorili i facebook grupu na kojoj se srećemo i dogovaramo oko eventualnih projekata, a tu bih prvenstveno naveo Estonske i škotske partnere. Prijava projekta dogovorena je na bilateralnoj osnovi, odnosno prijave i kod partnera ali i u Hrvatskoj sa naše strane.

Prilika da sudjelujem u ovom studijskom putovanju imala je ogromnu korist kako za moju organizaciju, tako i za mene osobno jer mi je dala neprocjenjivu priliku da se na stvarnim primjerima i u kontaktu sa drugim sudionicima kroz interaktivno sudjelovanje vidim sve dobre strane EVS-a, ali isto tako i da dobijem uvid o čemu se sve treba razmišljati i na koji način pripremati za uspješnu provedbu projekata. Također sam dobio mogućnost razmjene iskustava i umrežavanje s drugim sudionicima, organizacijama civilnoga društva na europskoj razini, ta sam upoznao uistinu dobre i požrtvovne ljude koji svoj život posvećuju dobrim stvarima i pomaganju drugima. te stekao mnoga poznanstva i ostvario prijateljstva, te nadam se i pronašao partnere za daljnji rad na projektima u okviru programa Mladi na djelu, ali i drugih programa EU.

Žarko Latković

STEP BY STEP – MOMENTS AND TOOLS
Centro integral equal
Centro integral equal- slike
Employment networks Red Cross Ceuta
Europe horizont 2020 strategy

{phocagallery view=category|categoryid=5|imageid=0|limitstart=0|fontcolor=#000000|bgcolor=#DA4531|bgcolorhover=#9D281E|imagebgcolor=#FFD24D|bordercolor=#B88A00|bordercolorhover=#86B300float=center}

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u partnerstvu s četiri osnovne škole: [ ... ]

Opširnije...
Projekt usmjeren aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade“

 

Početkom travnja 2020. godine, Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ iz Karlovca, [ ... ]

Opširnije...
Pazite na sebe i na „fake news“!

Nažalost, situacija u kojoj smo se svi našli plodno je tlo za „fake news“, ali i [ ... ]

Opširnije...
Važna obavijest !

Sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, Udruga za lokalni razvoj "Turbina [ ... ]

Opširnije...
Izrada domaćeg biljnog sapuna

Domaći sapun nije teško napraviti kod kuće. Prednost takvog sapuna je što je kvalitetniji [ ... ]

Opširnije...
Biodinamička poljoprivreda

Biodinamička poljoprivredna proizvodnja holistički je pristup poljoprivredi i poštuje načelo: [ ... ]

Opširnije...

 

volonteri

Sponzori, donatori i partneri

Carpe_diem_logo.pngDrutvo_Naa_djeca_Karlovac_logo.pngGradska_Toplana_logo.jpgHEP_RGB.pngHK-logo-color.pngINKASATOR_LOGO_RGB.jpgKarlovac_logo_.jpgMDOMSP_logo.pngMcdonalds_logo.jpgNajbolji_prijatelj.pngOS-Grabrik-Logo-.jpgO_Draganii.pngO_Mahino_logo.pngZELENILO-LOGO.jpgZoo_villi_logo.pngistoa_logo.pnglogo_kole_banija.pnglogo_zoo_hobby.png
Go to top