• 091 565 0948

Završetak Projekta usmjerenog aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade“

Završetak Projekta usmjerenog aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade“

S 31. prosincem 2020. godine, Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ iz Karlovca, završila je s provedbom Projekta usmjerenog aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade“. Projekt „Mladi za mlade“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti od 50.000,00 kuna, a provodio se u partnerstvima s Općinom Krašić, Gradom Karlovcem, Lag Vallis Colapisom/Volonterskim centrom Kupa, te u suradnji s Udrugom mladih „Vrata prirode“ iz Krašića. Projekt je započeo s 1. travnjem 2020 godine.

Projektom je obuhvaćena većinom mlađa populacija s područja Općine Krašić, no sudjelovali su i ostali zainteresirani građani. Nažalost, nastala pandemija COVIDA – 19, a koja nas je pratila kroz cijelu provedbu Projekta, uzrokovala je poteškoće s održavanjem aktivnosti i mogućnost prisutnosti predviđene ciljane skupine na aktivnostima, no zajedničkom suradnjom svih dionika na Projektu, uspjeli smo okupiti korisnike i van zacrtane ciljane skupine.

Aktivnosti su se organizirale u skladu s potrebama, interesima i mogućnostima korisnika, a sve kako bi im se ponudio kvalitetan i edukativan sadržaj, te kako bi što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme unutar mjesta u kojem prebivaju. Planirane aktivnosti bile su zamišljene u obliku 19 edukativnih, kreativnih i sportsko – rekreativnih radionica, te kroz volontersku organizaciju i provedbu aktivnosti u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, odnosno organizaciju biciklijade na području Općine Krašić. Također, organizirana je i provedena volonterska ekološka akcija čišćenja okoliša i uređenja javnog kupališta u Općini Krašić. Na kraju provedbe Projekta, tiskala se kratka brošura o svim aktivnostima koje su se provele tokom provedbe projekta.

Iako je provedba projektnih aktivnosti bila i više nego izazovna i zahtjevna, obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom COVIDA – 19, većina aktivnosti se uz manje izmjene i prilagodbe, ali i uz preporuke Stožera civilne zaštite RH, pravovremeno organizirala i provela.

Održivost Projekta osigurala se putem kontinuirane suradnje s partnerskim organizacijama Lag Vallis Colapisom, Gradom Karlovcem, Općinom Krašić i suradničkim organizacijama Udrugom mladih „Vrata prirode“ iz općine Krašić i Volonterskim centrom Kupa.

„Ovim bismo putem željeli zahvaliti svim dionicima Projekta „Mladi za mlade“, na sudjelovanju, uspješnoj suradnji i realizaciji gotovo svih aktivnosti, a u ovo izazovno i teško vrijeme pogođeno pandemijom COVIDA – 19. Iako s brojčanim ograničenjima sudionika i sitnim izmjenama nekih od zacrtanih aktivnosti, ponosni smo na postignuti uspjeh Projekta.

Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje nam je uvelike izašlo ususret i olakšalo provedbu aktivnosti, a kako bismo čim više bili u mogućnosti realizirati Projekt i u konačnici postignuti zadane ciljeve.“ – Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!