• 091 565 0948

Završen Projekt “Info EU”

Završen Projekt “Info EU”

31. prosinca 2021. godine, Udruga “Turbina promjena” završila je s provedbom Projekta edukacije o prednostima Europske unije „Info EU“. Projekt je trajao četiri mjeseca, a financiran je sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Organizirane su i provedene četiri edukativne radionice za karlovačke osnovnoškolce i srednjoškolce, ali i članove Savjeta mladih Općine Draganić, na temu „Europska unija, njene institucije i predsjedanje RH Vijećem EU“, te tri javne tribine na temu “Konferencija o budućnosti Europe” s članovima gradskih četvrti na području grada Karlovca. Također, provela se i javna kampanja s fokusom na Europsku uniju i “Konferenciju o budućnosti Europe”.

Radionice i tribine provele su vanjske stručne suradnice Udruge; Branimira Penić i Katarina Tonžetić.

Izravno je obuhvaćeno sveukupno 98 korisnika; 58 Ž, 40 M, od toga 46 Ž djece i mladih i 34 M djece i mladih u okviru radionica u osnovnoj, srednjoj školi i u Savjetu mladih te 12 Ž i 6 M u okviru javnih tribina, a s područja grada Karlovca i susjedne općine Draganić.

Informiranjem, odnosno provođenjem edukativnih radionica kao glavnih aktivnosti po ovom projektu, djeca i mladi kao ciljana skupina usvojili su određena znanja i savladali načine i mogućnosti daljnjeg informiranja o temama koje ih zanimaju. Na javnim tribinama šira javnost dobila je odgovore na pitanja od vlastitog interesa, prvenstveno odgovor na pitanje koje su to dobrobiti EU od kojih oni sami direktno i indirektno imaju koristi, no naučili su i nešto više o pojmu i značenju „Konferencije o budućnosti Europe“ i nadolazećim promjenama s uvođenjem eura kao valute.

“Turbina promjena” planira i u 2022. godini aktivnosti ovog tipa, a kroz prijavu na raspoložive natječaje slične ili jednake tematike.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!