• 091 565 0948

Veljača u znaku obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta i Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Veljača u znaku obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta i Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Dan sigurnijeg Interneta obilježava se svake godine s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe digitalnih tehnologija i mobilnih uređaja, u prvom redu među djecom i mladima. Ovogodišnji Dan sigurnijeg Interneta obilježio se u utorak, 6. veljače, pod sloganom “Gejmaj sigurno – zajedno za bolji Internet“, a kako bi se djecu i mlade usmjerilo na odgovorno igranje videoigra, dok se Dan ružičastih majica odnosno Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obilježio 28. veljače.

Ove smo godine oba dana prigodno obilježili u okviru Projekta “#IsključiNasilje 3” s učenicima trećih razreda Ekonomsko – turističke škole, Gimnazije i Mješovito – industrijsko obrtničke škole iz Karlovca, njih 57. Osim što su provedene tri edukativne radionce na temu “Cyberbullyinga”, bilo je govora i o značenju Dana sigurnijeg Interneta i Dana ružičastih majica, počecima obilježavanja istih svake godine, ali i poruke koju šalju.

Učenike i odgojno – obrazovne djelatnike obradovali smo eko ružičastim balonima u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja te eko platnenim vrećicama, notesima i penkalama u okviru promidžbe i vidljivosti projekta.

Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!