• 091 565 0948

Uspješan završetak Projekta „Mladi za mlade 2“

Uspješan završetak Projekta „Mladi za mlade 2“

Udruga „Turbina promjena“ uspješno je završila još jedan u nizu Projekata za mlade. Ovog puta riječ je o drugom po redu Projektu usmjerenom aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade 2“ koji je službeno započeo s 1. siječnjom ove godine. Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u vrijednosti od 11.281,44 eura (85.000,00 kuna), a partneri na Projektu bili su Lag Vallis Colapis – Volonterski centar Kupa, Općina Draganić te Udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje DrONe.

Kroz različite cikluse radionica, mladima iz Draganića pružena je prilika sudjelovanja u aktivnostima, a u okviru edukativnih i kreativnih radionica. Provedene aktivnosti, u koje su bili uključeni mladi iz općine Draganić, realizirane su u obliku edukativnih i poticajnih radionica, okruglog stola te u obliku kviza općeg znanja povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih u kolovozu 2023. godine. Također, svi korisnici  su evaluirani te je tako Udruga došla do značajnih podataka o njihovim stavovima, potrebama ali i potrebom za daljnjim provedbama Projekata ovog tipa.

Rad s mladima jedno je od ključnih područja djelovanja brojnih udruga pa tako i Udruge „Turbina promjena“. Veliki naglasak stavljamo na rad s mladima i neformalno obrazovanje te je provedeni Projekt „Mladi za mlade 2“ u skladu s međunarodnim politikama vezanima uz unapređenje života mladih u ruralnim područjima, a kako bi mladi ostali sastavni i aktivni dio društva i lokalne zajendice.

Kroz Projekt ostvareni su svi zadani ciljevi i provedene su sve planirane aktivnosti koje su bile u skladu s potrebama, željama i mogućnostima korisnika.

Drago nam je što smo drugi po redu Projekt „Mladi za mlade 2“ uspješno završili i nadamo se budućim suradnjama sa svim partnerskim organizacijama obzirom na pozitivna iskustva i dobru praksu. Drago nam je što smo mladima iz Draganića ponudili kvalitetan sadržaj te što su aktivno sudjelovali u svim aktivnostima. Projekt službeno završava 31. prosinca 2023. godine.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!