• 091 565 0948

Uskoro “KvizKa Vol. 3” i “Izbor za najmješanca grada Karlovca – In Memoriam Kina”

Uskoro “KvizKa Vol. 3” i “Izbor za najmješanca grada Karlovca – In Memoriam Kina”

Udruga “Turbina promjena” priprema provedbu mnoštva planiranih aktivnosti do kraja prosinca ove godine, između ostalog i u okviru sada već svima poznatog Projekta “KvizKa Vol. 3”.

Projekt “KvizKa Vol. 3” baziran je na promoviranju neformalnog učenja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, a sve to kroz neformalno učenje u okviru kvizaškog natjecanja za mlade. Ovo je treća godina zaredom kako se Projekt provodi, a financiran je sredstvima Grada Karlovca – Upravni odjel za društvene djelatnosti, putem Javnog natječaja za financiranje projekata udruga iz Proračuna Grada Karlovca za 2021. godinu.

Kviz će se tradicionalno održati u prostorijama Knjižnice za mlade u Banjavčićevoj, a osim što će se kroz Projekt potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje kroz neformalno učenje, Projekt promovira važnost volonterstva i humanitarnog rada za razvoj lokalne zajednice. Za sudjelovanje u kvizaškom natjecanju bit će potrebna kotizacija u obliku hrane za pse, koja će se naknadno donirati Udrugama koje se bave zaštitom i zbrinjavanjem pasa na području Karlovačke županije. Naravno i ove godine, ekipe prvih triju mjesta osvojit će vrijedne nagrade u obliku poklon bonova, pehara i zahvalnica. O ostalim detaljima poput datuma održavanja i same provedbe kviza, pratite Facebook stranicu i službenu web stranicu Udruge.

Osim kvizaškog natjecanja za mlade, u listopadu nas očekuje i “Izbor za najmješanca grada Karlovca” u okviru Projekta “Daj Šapu!” kojeg ove godine u cijelosti financiraju tvrtka Zelenilo d.o.o. Karlovac i Grad Karlovac – Ured gradonačelnika.

“Ove smo godine odlučili kompletnu provedbu Projekta “Daj Šapu!” i manifestaciju Izbora posvetiti nedavno uginulom psu Kini; dobrom duhu grada Karlovca, a kojeg su vjerujemo svi Karlovčani i šire vrlo dobro poznavali i kojeg će zasigurno zauvijek pamtiti. Negdje sam pročitala da je Kina bio ničiji, a opet svačiji. Toliko emocija u jednoj rečenici nije moglo proći nezapaženo, stoga je ovo najmanje što smo mogli učiniti kako bismo mu odali počast. Svake godine 4. listopada obilježava se Svjetski dan zaštite životinja, tako da je Izbor simbolično predviđen za prvu subotu nakon, odnosno 9. listopada, a održao bi se kao i svake godine u Glazbenom paviljonu. Obzirom na trenutne okolnosti s COVID-om, planirane su male preinake, poput smanjenja broj sudionika, no dogovori su još uvijek u tijeku. Svakako nas pratite jer ubrzo stižu detalji i pravila prijava i provedbe za ovogodišnji, 6. po redu “Izbor za najmješanca grada Karlovca – In Memoriam Kina”. – izjavila je direktorica Udruge Petra ŠegulićUdruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!