• 091 565 0948

Provedena još dva ciklusa radionica u sklopu Projekta “Mladi za mlade 2”

Provedena još dva ciklusa radionica u sklopu Projekta “Mladi za mlade 2”

Ljetni mjeseci krenuli su u znaku ljudskih prava i životopisa. Provedba Projekta usmjerenog aktivnostima mladih u ruralnim područjima “Mladi za mlade 2” nastavlja dalje prema planu, tijekom mjeseca lipnja mladi iz općine Draganić imali su priliku sudjelovati na dvije edukativne radionice “Životopis i motivacijsko pismo” i “Razgovor za posao. Radionice je osmislila i vodila Elizabeta Petersdorfer, mlada youth workerica i edukatorica rodom iz Iloka. Na radionicama govorilo se o najboljim metodama pisanja životopisa i motivacijskog pisma te su mladi sudjelovali u simulaciji razgovora za posao.

Radionice u srpnju vodio je Jakov Radalj, član DrONe – udruge za društveni razvoj i neformalno obrazovanje, facilitator i trener s dugogodišnjim iskustvom rada u području ljudskih prava. Tijekom mjeseca srpnja održane su dvije radionice “Ljudska prava 1” i “Ljudska prava 2” na kojima su mladi iz Draganića saznali više o tome koja sve ljudska prava postoje, kako ih svatko može ostvariti i na koje sve načine se ugrožavaju i krše ljudska prava. Sudionici i sudionice imali su zadatak analizirati jednu studiju slučaja kršenja ljudskih prava u njihovoj sredini.

Radionice nastavljamo dalje te nas u kolovozu očekuje i kviz općeg znanja u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!