• 091 565 0948

Početak Projekta “Mladi za mlade 2”

Početak Projekta “Mladi za mlade 2”

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ s početkom nove 2023. godine započela je s provedbom drugog po redu Projekta usmjerenog aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade 2.“

Projekt „Mladi za mlade 2“ financiran je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u vrijednosti od 11.281,44 eura (85.000,00 kuna), a partneri na projektu su Lag Vallis Colapis – Volonterski centar Kupa, Općina Draganić i Udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje DrONe iz Karlovca. Također, planirano je i aktivno uključivanje Savjeta mladih Općine Draganić.

Kroz različite cikluse aktivnosti u trajanju provedbe projekta u razdoblju od 12 mjeseci, mladima iz općine Draganić nudi se kvalitetan i edukativan sadržaj u okviru samog projekta. Projekt je usmjeren prema mladima s područja općine Draganić, a s ciljem poboljšanja kvalitete života i socijalnog uključivanja mladih od 18 do 30 godina. Planirane aktivnosti zamišljene su u obliku edukativnih i kreativnih radionica, okruglog stola te kroz volontersku organizaciju i provedbu aktivnosti u okviru obilježavanja Međunarodnog dana mladih u kolovozu 2023.

Tijekom projekta će se organizirati 10 ciklusa radionica raznih tematika za minimalno 20 mladih osoba u lokalnoj zajednici, na ruralnim područjima, a u skladu s potrebama i interesima korisnika. Projekt je u skladu s međunarodnim politikama vezanima uz unapređenje života mladih u ruralnim područjima, a sve kako bi mlado stanovništvo ostalo sastavni i aktivni dio društva i lokalne zajednice.

Obzirom na to da je Udruga „Turbina promjena“ u 2020. godine uspješno provela prvi Projekt ovakvog karaktera u općini Krašić, poučeni prethodnim uspjehom i ostvarenim ciljevima, počinjemo s provedbom drugog po redu Projekta „Mladi za mlade 2“, ovog puta na području općine Draganić. U planu je realizacija aktivnosti koje su u skladu s potrebama, željama i mogućnostima korisnika, a sve kako bismo ponudili kvalitetan sadržaj te kreativno i edukativno provedeno vrijeme mladima s tog područja. Projekt završava 31. prosinca 2023. godine.

*Ovaj Projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!