• 091 565 0948

Obilježeni Dani otvorenih vrata udruga 2022.

Obilježeni Dani otvorenih vrata udruga 2022.

Danas smo obilježili Dane otvorenih vrata udruga provedbom edukativne radionice “Prepoznaj stablo” sa srednjom starijom odgojnom skupinom djece iz Dječjeg vrtića Karlovac; “Zvjezdice”. Ukupno 21 vesele i razigrane djece imalo je priliku saznati što je šuma, zašto nam je važna te upoznati tri značajna listopadna roda šumskog drveća u Hrvatskoj.

Iako djeca već puno znaju, sigurni smo da su naučili i nešto novo. Djeca su upoznata s informacijama da šume proizvode kisik, pročišćavaju vodu, daju drvo za ogrijev, papir i namještaj, da su pune hranjivih plodova i da u njima živi veliki broj biljaka i životinja, a naučili su i da ublažavaju klimatske promjene. Predstavljena su im tri značajna roda šumskog drveća, a to su hrast, bukva i javor. Iako su danas djeca svakodnevno okružena tehnologijom, lijepo je vidjeti da među njima već ima velikih ljubitelja prirode te vjerujemo da će i drugi to s vremenom postati.

Ovim putem zahvaljujemo ravnateljici Danki Pavletić, odgojiteljicama Kristini Pogelšek i Barbari Žeger te asistentici Jeleni Longino Stipković na suradnji i gostoprimstvu.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!