• 091 565 0948

Dan sigurnijeg Interneta

Dan sigurnijeg Interneta

Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day – SID) obilježava se diljem svijeta svake godine, drugog utorka u veljači, a ove godine slavi se 20-ta obljetnica. Cilj ovog obilježavanja je osvijestiti društvo o potrebi što sigurnijeg i odgovornijeg korištenja Interneta, osobito među djecom i mladima u svijetu.

Internetski sadržaj možemo stvarati svi, ali važno je staviti naglasak na stvaranje sadržaja koji ima za cilj unaprjeđenje društvene svijesti, razmjenu znanja i stvaranje novih partnerstva. Zajednička zadaća cijelog društva je stvaranje odgovornog i sigurnog online okruženja za sve nas, a posebno za djecu i mlade.

Udruga „Turbina promjena“ je kroz dva provedena Projekta #IsključiNasilje i #IsključiNasilje2 s glavnim ciljem osvještavanja djece, odgojno – obrazovnih radnika i roditelja o problematici sve više prisutnog elektroničkog nasilja nad i među djecom nastojala doprinijeti razvoju svijesti o odgovornijem i sigurnijem korištenju Interneta te stvaranju „boljeg“ Interneta.

Fokus sigurnosti na Internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ Interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ Interneta. U promicanju boljeg Interneta, važno je ohrabriti društvo u cijelosti da se uključi u iskorištavanje dobrih prilika koje se nude na Internetu.

Udruga „Turbina promjena“ kroz provedene Projekte upravo ove tematike sigurnosti mladih na Internetu daje primjer dobre prakse te mladima nudi određene sposobnosti, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje s mogućim rizicima.Udruga za lokalni razvoj "Turbina promjena" je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
error: Content is protected !!